Online Cursus Italiaanse Wijn

Online Wijn Cursus - Italiaanse Wijn

Heb jij altijd al een wijn cursus willen volgen? Dan komt dat goed uit: wij hebben de beste Online Cursus gevonden. Deze cursus gaat over Italiaanse Wijn en is gemaakt door Vinoloog Robert Verweij.

Over de cursus

Italië is natuurlijk een prachtig wijnland met veel liefhebbers van hun wijnen. Italië heeft natuurlijk veel verschillende streken, druiven en stijlen. Je leert over de verschillen en het ontstaan hiervan. Na de cursus weet je beter welke Italiaanse wijn je wanneer kunt inzetten. Verder ga je natuurlijk veel beter wijn proeven door Robert’s uitgebreide proeflessen.

Wat ga je leren in de Italiaanse wijncursus?

Italiaanse Wijn Basics

In deze module vind je de basisbeginselen van Italiaanse wijn zoals een korte geschiedenis en de vrij complexe wetgeving. En wat is er zo bijzonder aan Italiaanse wijn en waar is dat aan te danken?

Italiaanse Wijngebieden

Deze module is het hart van de Italiaanse wijncursus. Wat kenmerkt al die verschillende wijngebieden en waarom zijn er zoveel verschillen?

Wijn proeven

Over wijn proeven wordt vaak nogal moeilijk gedaan. Robert is één van de weinige Vinologen die dit eenvoudig probeert te houden. Dat betekent echter niet dat het makkelijk is! Als je door wilt groeien zul je moeten trainen, noteren, oefenen, blind proeven en studeren.

Wijn serveren

Met wijn kun je een hoop doen, maar uiteindelijk is het altijd gemaakt om op te drinken. Het maakt echter wel veel uit hóe je wijn serveert. Glaswerk, temperatuur, het zijn allemaal factoren die de smaak beïnvloeden. In deze module leer je daar meer over.

Bonuslessen

Aan kennis heb je niets. Alleen aan doorgegeven of toegepaste kennis heb je wat. Kennis kun je gebruiken om zelf meer van wijn te genieten of om je gasten mee te verwennen. De kennis die je in deze module opdoet gaat niet specifiek over Italiaanse wijn. Je krijgt het van ons om meer te genieten. Gewoon gratis!